Sport

Kam ve Vratislavi na kulečník?

V Polsku může milovníka kulečníkových disciplín překvapit to, že zde skoro nenajdeme karambolové stoly. Nepodařilo se nám ve Vratislavi vypátrat jediný stůl, na kterém bychom si mohli tuto populární hru z českých hospod zahrát. Pokud ale máte rádi pool nebo snooker, nebudete se ve Vratislavi nudit – je zde několik profesionálních klubů i amatérských soutěží, které se konají každý týden. Navíc se také ve Vratislavi můžete setkat s profesionálními snookerovými hráči, kteří ve zdejších klubech rádi trénují.

Naši procházku po kulečníkové Vratislavi zahájíme v klubu Sezam. Jedná se o velký kulečníkový klub s 14 udržovanými biliárovými stoly. Plátna jsou v tomto klubu pravidelně vyměňována, také tága a jiné doplňky jsou ve velice dobrém stavu. Tento klub má jedinečný styl, který evokuje dávnou atmosféru džentlmenských klubů. Můžete si zde zahrát také na jednom dobře udržovaném snookerovém stole. Skvělé místo, kde si můžete nejen zahrát, ale i příjemně strávit čas.

Do 16:00 v klubu Sezam stojí pronájem stolu 14 zlotých, později 24-26 zlotých.

Odlišné klima panuje v podniku Bandaclub. Tento klub je ultra moderní, nachází se v nejvyšší budově ve městě – Sky tower. Občerstvit se zde můžeme u designového drink baru, chodíme po koberci s abstraktními motivy, sedíme v minimalistických sedačkách. Co je ale nejdůležitější – právě zde byste měli zavítat, pokud jste milovníkem snookeru. K dispozici jsou 4 vysoce kvalitní snookerové stoly se špičkovým vybavením. V tomto klubu příjemně překvapí, že nehraje příliš hlasitá hudba, a proto se lze na tuto náročnou disciplínu skvěle soustředit. Věnovat se ale můžeme i biliáru, který si zahrajeme na 23 udržovaných stolech. Tento klub s povrchem 850 m2 patří mezi největší biliárové kluby v Polsku. Stejně jako klub Sezam, i Bandaclub, vede mistr Polska ve snookeru z roku 2012 Krzysztof Wróbel, který zde trénuje se svými svěřenci.

Do 16:00 v Bandaclub stojí pronájem stolu 16 zlotých, později 24-28 zlotých.

Čas strávený v klubu Fuga Mundi si nejvíce užijí ti, kteří si kromě hry rádi popovídají, zatančí, podívají se na sportovní utkání nebo si dokonce i zazpívají karaoke. Díky kolejím a univerzitám, které se nacházejí v bezprostřední blízkosti, zde tráví čas mnoho studentů a je zde opravdu živo. Kvalita 11 biliárových stolů je dostačující, tága nejsou vždy v nejlepším stavu. Přesto je to díky jedinečné atmosféře nejnavštěvovanější biliárový klub ve městě. Skvěle jsou udržovány 3 snookerové stoly, jeden z nich je dokonce vybaven nahříváním, aby vlhkost vzduchu a změny teplot neměly vliv na pohyb snookerových koulí. O klub se stará Marek Zubrzycki, který je trenérem polského národního snookerového týmu. Vede mnoho mladých i starších k lásce k tomuto sportu a popularizuje jej mezi širokou veřejností.

Fuga Mundi je nejlevnějším klubem s kvalitními stoly ve městě, do 16:00 hrajete za 10 zlotých, později za 17 zlotých.

Posledním klubem, který bychom měli zmínit, pokud mluvíme o kvalitním biliárovém zázemí ve Vratislavi, je Spider Club. Pokud vás neodradí zašlá budova, která vypadá na spadnutí, čeká na vás 6 velice kvalitních biliárových stolů s pravidelně vyměňovanými plátny. Pro trénink a hru zde doporučujeme přijít raději během týdne, v pátek a o víkendu do klubu přichází mnoho studentů a také zde hosté sledují sportovní utkání.

Pronájem stolu v klubu Spider stojí 13-18 polských zlotých.

Pro milovníky kulečníku: Nezapomeňte, že v červenci 2017 bude Vratislav pořádat The World Games, kterých se zúčastní nejlepší hráči nejznámějších kulečníkových disciplín.

 

Práva na veškeré texty, fotografie a grafiku umístěnou na webové stránce Kvetevropy.cz jsou vyhrazena. Není povoleno jejich použití nebo kopírování bez souhlasu redakce.

Kontakt: redakce@kvetevropy.cz